Side Menu

FAQ

Over Green-W

Neem contact met ons op

Meer vragen?

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Kan ik subsidie aanvragen voor de aanschaf van de step?

Er is een fiscaal voordeel en subsidie voor bedrijven die een elektrische steps aanschaffen met lithium accu’s. Met de MIA mag u tot 36% van de investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering van de fiscale winst aftrekken. Beide bedragen komen bovenop de normale afschrijving op de betreffende bedrijfsmiddelen. De VAMIL maakt het mogelijk om flexibel te bepalen wanneer u een bedrijfsmiddel afschrijft. Dit levert u liquiditeits- en/of rentevoordelen op.
Rekenvoorbeeld:
Stel, u koopt een elektrische scooter met lihium accu. Sinds 2014 staat de elektrische scooter met lithium accu onder bedrijfsmiddelcode B 3118 op de Milieulijst. De letter voor de betreffende code op de Milieulijst is B en het aanschafbedrag is voor het gemak € 2500,- met een afschrijvingstermijn van vijf jaar. De restwaarde na vijf jaren is € 500,-. U kunt zowel van de MIA als de Vamil-regeling gebruik maken. Het aftrekpercentage is 13,5% want in de bedrijfsmiddelcode staat een B. Echter mag dit bedrijfsmiddel voor ten hoogste 50% van het investeringsbedrag in aanmerking komen voor milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen. De MIA bedraagt 13,5% van 50% van € 4000,- dat is € 135,-.
Bij de 'normale' afschrijving kunt u gedurende vijf jaren elk jaar € 400,- aftrekken van uw fiscale winst. Omdat op het bedrijfsmiddel ook de Vamil-regeling van toepassing is, kunt u 75% van het geïnvesteerd bedrag reeds in het eerste jaar afschrijven. U kunt dan het eerste jaar € 1500,- (dankzij de Vamil) + € 135,- (dankzij de MIA) = € 1635,- ten laste van uw fiscale winst brengen. Dit voordeel komt dan dus naast de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.
Zie verder:
• http://www.belastingdienst.nl/kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
• http://www.belastingdienst.nl/MIA-Vamil
• http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/miavamil/elektrisch-aangedreven-brom-snorfiets-met-lithiumhoudende-accu
• http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

 

Hoeveel kost het om de step op te laden?

De aandrijving van de elektrische step is zeer effectief, omdat er gebruik wordt gemaakt van een elektro motor die
direct is aangesloten op het achterwiel. De elektrische step is zeer goedkoop in verbruik en gebruik.
De kosten voor 1 maal volledig opladen zijn ongeveer 20 tot 40 eurocent.

Is het verplicht om een helm te dragen?

Bestuurders en passagiers van de Green-W elektrische steps die maximaal 25 km/uur gaan, hoeven geen helm te dragen.

Hoelang duurt het opladen?

De lithium accu is een duurdere accu dan de lood accu (4 keer duurder), maar gaat veel langer mee. De lithium accu in uw elektrische step hoeft u waarschijnlijk nooit te vervangen tijdens de levensduur van uw step. Tevens heeft de lithium accu als voordeel dat deze veel lichter is dan de lood accu. Ook presteert de lithium accu beter als het koud wordt. Een lood accu wordt tot 30% minder efficiënt bij temperaturen onder nul. De meeste accu's laden in het begin snel. De meeste elektrische steps kunnen voor 80% opladen in 3 tot 4 uur, aangesloten op een gewoon 240 Volt Stopcontact.

Moet ik een verzekering afsluiten?

Ja, voor het rijden op de elektrische step is het verplicht om een verzekering af te sluiten, wanneer je de openbare weg op gaat.

Maakt de step geen geluid?

Elektrische steps zijn praktisch geluidloos, doordat er gebruikt wordt gemaakt van een borstelloze naaf motor. Hierdoor kan er door de natuur gereden worden zonder deze te storen en is er geen geluidsoverlast in de stad.